Folkehelseprisen til Høgvangparken/v Oppdal Frivilligsentral

Daglig leder og fylkesleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen Trøndelag var i dag på Oppdal frivilligsentral hvor vi delte ut folkehelseprisen 2020. Vi gratulerer "Høgvangparken" med en veldig fortjent pris!! En stor takk til alle frivillige som gjorde det mulig å realisere vår drøm om en "park for alle" i Oppdal !
Juryens begrunnelse
Folkehelseprisen gis til noen som har utmerket seg rundt ett eller flere av følgende 5 punkter:
• Bidrar til sosial støtte, nettverk og aktivitet som skaper trivsel og livskvalitet
• Bidrar til gode nærmiljøer
• Bidrar til inkludering og bekjempelse av utenforskap
• Skaper generasjonsmøter og aktiviteter på tvers av generasjoner 
• Har hatt stor betydning for folkehelsa og sosiale forhold i nærmiljøet
Årets folkehelsepris går til en sosial møteplass som har skapt et enormt engasjement. Prisvinneren genererer god helse til hele befolkningen.
Dette helsefremmende tiltaket kom i gang takket være et sterkt grasrotengasjement som startet i 2014. Mange har følt seg betydningsfulle under utviklingen, og selve prosessen for å komme fram til dit man er i dag har i seg selv vært folkehelsefremmende.
Utallige dugnadstimer har vært lagt ned, og hele bygda har vært aktive for å få dette til. Vi kan nevne pensjonister, frivillige enkeltpersoner og grupper, ungdommer fra Oppdal videregående skole, næringslivet, veteranforeningen, kommunen og frivilligsentralen med flere. 
Årets folkehelsepris går til en park som tidligere var et gjengrodd og et bortgjemt grøntområde i sentrum av Oppdal.
Parken består blant annet av en paviljong/scene som er arkitekttegnet og bygd i et samarbeid. Denne er overbygd og tilrettelagt slik at de som skal opptre kan benytte forsterkere og annet utstyr. Parken er tilrettelagt med universelle gangveger av flott Oppdalsskifer. Dette er etablert av pensjonerte skiferarbeidere. Det er etablert lyssetting i hele parken. Veteranforeninga har etablert et minnested for veteraner og det er etablert to skiferbautaer. Den ene bautaen om en soldat (Ottar Stenberg) fra Oppdal som døde under 2 verdenskrig i slaget i Gratangen. Den andre bautaen er til heder og minne om veteranenes innsats. Det er etablert beplantninger, grillplass og sitteplasser og bord slik at folk kan spise og kose seg. 
Årets prisvinner er en folkehelsepark, og vil bidra til mye folkehelse for Oppdals befolkning i årene framover.
Det er derfor med glede at Nasjonalforeningen for folkehelsehelsen Trøndelag tildeler årets folkehelsepris til: «Høgvangparken»
2024 © Oppdal frivilligsentral